Ribose

Enig resultaat

Showing the single result
 • nt2021 ribose powder 2000x 1000x675 Toevoegen aan winkelwagen

  WAT IS RIBOSE?
  D-Ribose, of gewoon Ribose, is een eenvoudige suiker met vijf koolstofatomen die van nature in ons lichaam voorkomt.
  Het is een essentiële bouwsteen van adenosinetrifosfaat (ATP), de meest basale vorm van energie van het lichaam), die onze cellen van energie voorziet. Wanneer het voedsel dat je eet wordt afgebroken, wordt de energie die je eruit haalt in de cellen omgezet in ATP. Als de cel niet genoeg ribose heeft, kan het geen ATP maken. Dus wanneer cellen en weefsels energiehonger worden, is de beschikbaarheid van Ribose van cruciaal belang voor energieterugwinning.

  Ribose is niet zoals elke andere suiker. Andere suikers worden door het lichaam als brandstof gebruikt, waar ze door het lichaam worden gebruikt om energie te recyclen. Ribose daarentegen is bijzonder. Wanneer we Ribose consumeren, erkent het lichaam dat het anders is dan andere suikers en bewaart het voor het vitale werk van het daadwerkelijk maken van de energiemolecule die de spieren, het hart, de hersenen en elk ander weefsel in het lichaam aandrijft.

  Ribose wordt in onze lichaamscellen gemaakt uit glucose, maar dit proces verloopt traag in het hart en spierweefsel. Hoewel Ribose in alle levende materie aanwezig is, kan slechts een kleine hoeveelheid via de voeding worden ingenomen. Veel klinische onderzoeken hebben aangetoond dat aanvullende Ribose een significante verbetering van het uithoudingsvermogen geeft tijdens zware inspanning, de hersteltijd verkort, krampen en pijn vermindert en vermoeidheid vermindert bij mensen die lijden aan energie-uitputting.

  Ribose kan worden gebruikt als een op zichzelf staand product of worden toegevoegd aan een verscheidenheid aan functionele voedingsmiddelen, dranken en nutraceuticals. Het is natuurlijk veilig en klinisch bewezen.

  27,00 Incl. BTW